Title image

Duurzaamheid

Duurzaamheid 

 

Maaiveld Festival neemt voor enkele dagen bezit van de omgeving Stationsplein en Nettenfabriek. De locatie maakt dat je het beste met de fiets of het openbaar vervoer kunt komen. Makkelijk en het vermindert de CO2 uitstoot. Je fiets stal je handig voor Aventus (zuidzijde station).

Maaiveld werkt zoveel mogelijk met leveranciers en ondernemers uit de omgeving, hoe meer lokaal  geproduceerd, hoe groter de besparing op transport en uitstoot van CO2. En korte lijnen is voor ons ook fijn werken! 

Maaiveld Festival heeft geen plastic wegwerpartikelen achter de bar. We werken met een duurzame rPEt beker die inktvrij en volledig recyclebaar is. De beker breng je na gebruik terug naar de bar met de hulp van een statiegeldsysteem. Na het festival worden de bekers volledig gerecycled. Proost! Onze rietjes zijn van Straw By Straw. Ze zijn gemaakt van het restproduct van graanoogst, lekker organisch dus en daardoor volledig biologisch afbreekbaar. Daar word je toch blij van!

Op het festivalterrein vind je afvaleilanden, zodat je zelf je afval kunt scheiden. Zo maken we het voor iedereen makkelijk en houden we  glas, papier, plastic verpakkingen en GTF uit elkaar. Je beker met statiegeld gooi je natuurlijk niet weg, die lever je weer in. Scheelt ook een hoop rommel op het plein.