Title image

B EAT

Tijd & plaats

Datum: vrijdag 19 mei 2023
Tijd: 15:00 - 15:30 & 17:00 - 17:30
Locatie: Plein Mariakerk / Café Lisa

Info

Gratis toegang!

B EAT

B EAT is een voorstelling waar kookgeluiden worden gemixt tot een vette beat.

Een unieke show waar koken, humor en sound samenkomen. De interactie met het publiek en het gerecht als compositie zorgen voor een memorabele beleving en een onvergetelijke dance track.

Op humoristische wijze beweegt een kok zich door alle geluiden die hij maakt bij het bereiden van zijn falafel gerecht. Het slijpen van een mes, het hakken op een snijplank, het geratel van een hakmolen en het sissen in de pan.

Een DJ bewerkt deze geluiden. Met loops en effecten mixt hij alles tot één beat. Een sound die uitnodigt om te dansen en mee te zingen.

Theatermaker Iwan Dam kookt en performt. Sound designer/DJ Kees van Velthooven creëert een vette beat van ambient- en danstracks.

Een swingende mix van dansmuziek en een heerlijk gerecht, gecombineerd met interactie, geïmproviseerde zang en trompet zorgen voor een onvergetelijk smakelijk optreden.

Iwan Dam Kees van Velthooven

Iwan Dam is een veelzijdige theatermaker die bekend staat om zijn unieke combinatie van koken en theater. In B EAT improviseert hij melodielijnen op basis van de ontstane sound, terwijl hij zanglijnen zingt op basis van suggesties en interactie met het publiek.
Al zijn kookshows hebben als uitgangspunt dat het eetbaar moet zijn.

Naast zijn eigen voorstellingen speelde Iwan ook hoofdrollen in verschillende theaterproducties, zoals Buurman en Buurman en musicals. Hij heeft zijn theatervaardigheden verder verbeterd door deel te nemen aan masterclasses in Nederland en Oostenrijk.

Kees van Velthooven is een veelzijdige muzikant die bekend staat om zijn uitzonderlijke theatrale inlevingsvermogen als bassist, DJ en sound designer. Hij begeleide diverse bandjes en schreef muziek voor film en theater en eigen songs.

Naast zijn muzikale talenten, is Kees ook een ervaren theater technicus. Hij heeft zijn kennis en inzicht op dit gebied gebruikt om talloze shows en producties tot leven te brengen.

Meer over Iwan Dam & Kees van Velthooven

Beat-Promo
13. Straßentheaterfestival Brückensensationen
B eat gerecht
B EAT promo
previous arrow
next arrow