Title image

FASHION RECYCLE HUB

Tijd & plaats

Datum: vrijdag 19 mei 2023
Tijd: 14:45 - 16:00 & 16:45 - 17:45
Locatie: Drakenbootloods

Info

FASHION RECYCLE HUB

CODA organiseert tijdens het Maaiveld Festival verschillende activiteiten rondom recycling van Kleding. Ruil jouw kleding voor nieuwe items op de kledingruilmarkt. Door kleding te ruilen draag je bij aan een circulaire economie. Je shopt met een gesloten portemonnee én geeft kleding een tweede leven. Daarnaast kun je in het Fixing Fashion Atelier aan de slag met het repareren van kapotte kleding of geef je oude kleding een nieuwe look! In de Fashion Foto Studio kun je op de foto met jouw nieuwe look!

Kledingruilmarkt

Meedoen aan de kledingruil is helemaal gratis, het enige wat je hoeft te doen is 3 tot 5 items in te leveren. Bij binnenkomst lever je de items in bij de aankomstbalie. Hier wordt alle kleding gecontroleerd voor het toegevoegd wordt aan de markt. De kledingruil werkt met een ‘knopensysteem’. Per ingeleverd kledingstuk ontvang je knopen, met deze knopen kun je vervolgens nieuwe items uitkiezen op de kledingmarkt. 

Spelregels Kledingruilmarkt

  • Kleding moet schoon, heel en niet verwassen te zijn. Kleding van redelijk tot goede kwaliteit waar een ander nog een tijd(je) plezier van kan hebben.
  • De volgende items mogen geruild worden op de markt: kleding, schoenen, sieraden en accessoires zoals mutsen, sjaals, riemen, tassen etc. Items als ondergoed, badkleding en sokken worden niet aangenomen.
  • Lever niet meer dan 5 items in, dit zorgt voor te veel sorteerwerk om de kledingruil goed te kunnen organiseren.
  • Je kan je kleding inleveren tussen 13.00 – 14.00, 14:45 – 16:00 & 16:45 – 17:45. Tijdens de voorstellingen van Wasteland is de kledingruilmarkt gesloten.
  • De eerste 100 deelnemers die hun kleding inleveren ontvangen een speciale goodiebag, dus wees er snel bij!
  • De kledingruilmarkt is gericht op volwassenen en jeugd vanaf 5 jaar (maat 110).
  • Wanneer je iets gevonden hebt, ‘betaal’ je deze items met jouw ontvangen knopen. 

Fixing Fashion Atelier

Wil je meer leren over hoe je jouw oude kleding kan repareren? Kom dan langs bij het Fixing Fashion Atelier tijdens het Maaiveld Festival. Repareer je kapotte kleding of geef oude kleding een nieuwe look. Aan de hand van handige tips en tricks van de lokale Fixing Fashion Community leer je repareren, verstellen en kleding customizen.

Je kunt hiervoor een (bijv. oud of kapot) kledingstuk meenemen van jezelf waarmee je aan de slag wilt gaan of gebruik maken van een van de aanwezige kledingstukken. Het repareren van kleding kan onder andere met de hand gedaan worden, maar je kan ook gebruik maken van de naai- en loc machines van CODA ExperienceLab.

Wil je meer weten of de CODA Fashion Recycle Hub, bezoek dan onze pagina: https://www.coda-apeldoorn.nl/nl/experiencelab/fashion-recycle-hub