Title image

Locaties

Unieke stages

Ervaar de binnenstad van Apeldoorn als nooit tevoren

Maaiveld Festival vindt plaats op diverse iconische plekken in de binnenstad van Apeldoorn.

stationsplein-klein

Het Stationsplein is het hart van het festival! Dit plein, met sculptuur De Kus en lichtkunstwerk Rijzend Zand, is een bekende plek voor elke Apeldoorner en ontvangt bezoekers die met het openbaar vervoer komen met open armen.

saxion

Het beeldbepalende pand van Hogeschool Saxion in het centrum van Apeldoorn wordt opengesteld voor Maaiveld Festival. Hogeschool Saxion bereidt hun studenten voor op hun toekomstige rol in een dynamische samenleving en een steeds slimmere wereld.

de ambacht

De Ambacht is een markant gebouw aan de Molenstraat, hoek Stationsstraat. Vroeger werden er echte handambachten, zoals timmerman en loodgieter, onderwezen door ROC Aventus. In 2007 verhuisde de school naar een nieuwe locatie en kwam het gebouw leeg te staan. Een groep enthousiaste ondernemers vestigde zich in het pand, waarvan de huurtijd in 2021 zou aflopen. Zo werd het pand omgetoverd tot “Tot2021”. Gelukkig kreeg het gebouw in 2021 een doorstart! Er veranderde niets, behalve de naam. Dit is nu treffend “De Ambacht”.

heerlijk lokaal

Restaurant Heerlijk Lokaal is gevestigd in De Ambacht, aan de Molenstraat. Bij Heerlijk Lokaal wordt gewerkt met verse ingrediënten van de beste kwaliteit, geproduceerd in de omgeving en zelfs uit eigen moestuin.

nettenfabriek afbeelding

De Nettenfabriek staat op steenworp afstand van het station. Dit monumentale gebouw met industriële en architectonische kenmerken is omgetoverd tot een vakwerkplaats voor zelfstandige communicatiemakers. De Nettenfabriek is opgedeeld in meerdere locaties, namelijk de Parking, Drakenloods en het Ketelhuis.

Klein berlijn-site

Klein Berlijn is een restaurant zonder menukaart. Je wordt verblijd met een 4, 5 of 6 gangen verrassingsmenu. Voor een lunch of goede borrel schuif je aan bij café De Lobby én het is zelfs mogelijk om bij Klein Parijs een potje Jeu de Boules te spelen!

gigant-site

Met een goed gevulde film- en concertagenda én een koelkast vol speciaalbier is GIGANT dé culturele hangout van Apeldoorn. Ook ben je hier aan het goede adres voor een les of cursus. Van de beste feesten en concerten in onze popzaal tot een podium waar iedereen kan staan met muzikaal talent. Van de mooiste films uit het filmtheater tot het volgen van een cursus boetseren, gitaar spelen of creatief schrijven. Daarnaast voorziet GIGANT het primair- en voortgezet onderwijs van cultuureducatie door Cultuurwijzer. Kortom: GIGANT laat het hart van de cultuurminnende Apeldoorner sneller kloppen.