Title image

Wat is Maaiveld?

Maaiveld Festival laat je twee dagen lang op verschillende locaties in de binnenstad genieten van meer dan 25 optredens, voorstellingen en shows. (Inter)nationale en lokalen artiesten combineren muziek, dans, theater en beeldende kunst op ongewone en unieke wijze. Op het programma staan niet alleen de grote namen, maar het festival biedt ook podium aan nieuwe en minder bekende artiesten.

Maaiveld Festival is een initiatief van de Stichting Culturele Evenementen Apeldoorn dat in het leven geroepen werd door CODA, Orkest de Ereprijs, GIGANT, Nationale Jeugdorkesten Nederland en Orpheus. Deze culturele instellingen hebben in samenwerking een festival ontwikkeld dat spannende, verrassende, ongewone en onverwachte verbindingen legt tussen verschillende muziekgenres, de beeldende kunsten en andere kunstzinnige uitingen.

Avontuurlijk programma: verbinding en cross-overs

Het programmateam van Maaiveld maakt voor de programmering gebruik van de verschillende netwerken van de vijf culturele partners. De uiteenlopende inhoudelijke kennis van de betrokken partijen maakt het mogelijk onverwachte combinaties te maken, die in de wijde omgeving van Apeldoorn niet eerder vertoond zijn.

Binnen Maaiveld is ruimte voor zowel grote namen, als nieuwe en nog wat minder bekende makers. Het festival biedt ook een podium aan de amateur- en nieuwe generatie kunstenaars en musici. De cross-overs krijgen een extra spannend, vernieuwend karakter door de unieke producties op bijzondere plekken te plaatsen.