Title image

Ellen ten Damme + de Ereprijs

Tijd & plaats

Datum: donderdag 26 mei 2022
Tijd: 14:00 - 14:45
Locatie: Mainstage

Info

Gratis toegang!

Ellen ten Damme en de Ereprijs verzorgen het bijzondere openingsconcert van Maaiveld Festival 2022! Ellen zingt op muziek van de Ereprijs en Orkest de Ereprijs begeleidt haar. Als kers op de taart wordt een spiksplinternieuwe compositie gespeeld. Alle muziek is speciaal voor Maaiveld opnieuw gearrangeerd door de Amerikaanse componist David Dramm.

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme is misschien wel een van de beste zangeressen van Nederland. Maar ze is veel meer dan dat: actrice, muzikant, circusartieste, vamp, componiste, danseres en schrijfster. De ware magie van Ellen zit in haar eerlijkheid. Hoewel haar verbluffende veelzijdigheid wellicht anders doet vermoeden, doet ze alleen maar waar ze werkelijk in gelooft. Ondanks haar duizelingwekkende maskerades, is ze altijd zichzelf. Ze is echt.

www.ellentendamme.nl 

De Ereprijs

Orkest De Ereprijs is al meer dan 40 jaar hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland. Als ‘instrument voor levende componisten’ geeft Orkest De Ereprijs opdrachten aan componisten voor het maken van composities die het orkest zelf uitvoert. Daarnaast neemt het collectief het initiatief voor vernieuwende, interdisciplinaire projecten die het realiseert in samenwerking met partners. Met deze aanpak heeft De Ereprijs een eigen plaats verworven in de wereld van de nieuw gecomponeerde muziek.

www.ereprijs.nl