Title image

Als je weet waarom een vis praat | Perforator en Nederlands Jeugd Strijkorkest

Tijd & plaats

Datum: donderdag 26 mei 2022
Tijd: 14:00 – 14:45 & 15:30 – 16:15
Locatie: De Nettenfabriek
Koop hier je ticket

Info

Een elektronisch bewerkt spinnenweb dat bespeeld wordt met strijkstokken, lichtgevende kwallen, een worm die muziek maakt en een addertandvis gemaakt van een gigantische afvalprikker. Het excentrieke duo Perforator brengt samen met het Nederlands Jeugd Strijkorkest een ode aan dieren die misschien niet zo’n hoog aaibaarheidsgehalte hebben, maar die wel nodig zijn voor het goed functioneren van ons ecosysteem. De eigenaardige wezens komen terug in zelfgebouwde instrumenten, gedichten van Joost Oomen en de klanken van het jeugdorkest. 

Als je weet waarom een vis praat is een familievoorstelling die klassieke instrumenten laat swingen en poëzie maakt van technologie. Perforator ontwikkelde speciaal voor deze voorstelling nieuwe elektronische muziekinstrumenten. Zing mee met de ringworm en ontdek waarom je beter twee keer kunt nadenken voor je een mug doodmept.

Als je weet waarom een vis praat wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1999, Fonds Podiumkunsten, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Norma Fonds, VSB Fonds, Stichting Herason en Fundatie Sobbe Santheuvel.

www.perforator.nu | www.njso.nl | Instagram Perforator | Instagram Nederlands Jeugd Strijkorkest