Title image

Suona

Tijd & plaats

Datum: vrijdag 19 mei 2023
Tijd: 14:00 - 18:00
Locatie: diverse locaties Binnenstad

Info

Gratis toegang!

Suona

Energiek, ambitieus en gemotiveerd! Dol op slagwerkmuziek (hoe kan het ook anders) en liefhebbers van het gezellige verenigingsleven. Spelend in de 1e divisie onder professionele leiding van Robbert Houtkamp. Dat zijn wij in een notendop.

 

Bij Slagwerkgroep Suona ontmoeten meerdere werelden elkaar: van jong tot oud, van gestemde tot ongestemde instrumenten, van beginnende tot zeer ervaren muzikanten, van klassieke tot moderne muziek, van muziek maken op straat tot in het theater. Je leest het al, het is erg divers. En dat is ook wat slagwerkmuziek is en waar Suona voor staat.

 

Elke woensdag repeteren we in ons clubgebouw ter voorbereiding op onze optredens. Zo zijn we de ene periode druk voor een podiumconcours, spelen we daarna onze samba muziek met populaire hits voor de straatoptredens, werken we vervolgens aan een eigen concert in het theater en staat daarna het kerstrepertoire op de lessenaar voor een kerstconcert in een kerk. Echt elk jaar is anders. 

 

Bij een slagwerkgroep denk je vast aan trommels, tom-toms, bongo’s, bekkens etc. Die behoren inderdaad tot ons instrumentarium, maar daarnaast hebben we ook veel melodische instrumenten zoals xylofoons, marimba’s, vibrafoons en bells.  

 

Tijdens Maaiveld vind je ons al lopend in het centrum van Apeldoorn! Met onze vrolijke hits en ritmische stukken maken we gezellige rumoer en ‘nemen’ we de voorbijgangers mee naar de diverse podia van het festival.