Title image

Symphony of Fire

Symphony of Fire

Tijd & plaats

Datum: vrijdag 15 mei 2020
Tijd:
Locatie: Stationsplein

Info

“Een duurzaam pyromuzikaal machineorkest met de geur van ozon”

Sinds de holbewoners is vuur en bliksem al topentertainment voor de gehele mensheid. Nu gebruiken twee uitvinders uit Deventer – Uwe Dobberstein en Peter de Man – deze oerkrachten voor hun muzikale symfonieën. De krankzinnige liveshows bestaan uit knetterende tesla coils, metershoge vlammen en explosies die tezamen harmonieën en ritmische patronen vormen. Symphony of Fire dresseert de natuur zelve.

Net als techno grondleggers Kraftwerk werken ze in een eigen laboratorium non-stop aan nieuwe instrumenten en muziek. Er ontstaat in Deventer een compleet computergestuurd megaorkest van vuurmachines! Chiptune, rock, klassiek en hiphop zijn de muzikale inspiraties van de mannen. De uitkomst is spectaculair anders.

Het pionierswerk wordt opgemerkt. Het NOS-journaal maakte al een reportage, samenwerkingen met De Likt, Binkbeats, Navarone, Jan Terlouw Junior en Def P werden realiteit ze speelden diverse festival plat zoals Zwarte Cross, Burning Man, Dutch Design Week en de Eindhoven Maker Faire. The future is here!

Zuid-Afrikaan Uwe Dobberstein is verantwoordelijk voor de vormgeving, natuurkundige processen en haalt letterlijk de zweep over het orkest tijdens liveshows. Peter de Man is dirigent, componist en het elektronisch wonder. Hij werkte eerder samen met kunstenaar Daan Roosegaarde. Peter: ´De taal van Symphony of Fire is universeel, maar we geven het publiek iets wat ze nog nooit gezien, gevoeld en gehoord hebben.’