Title image

XILLAN x Bastian Benjamin

Tijd & plaats

Datum: donderdag 26 mei 2022
Tijd: 15:30 – 16:30
Locatie: Mainstage

Info

Gratis toegang!

Op de eerste dag van het Maaiveld Festival brengen XILLAN en Bastian Benjamin samen een unieke act naar Apeldoorn. Beide slaan ze de handen in één om gloednieuw muzikaal werk ten gehore te brengen tijdens het optreden. Naast hun eigen muziek zullen XILLAN en Bastian speciaal voor hetMaaiveld Festival gecomponeerd werk laten horen waarin de bijzondere sounds van beide artiesten samen komen tot een unieke show.

XILLAN

Songwriter en muzikant XILLAN is geboren in Paramaribo en in zijn werk als songwriter speelt de Surinaamse identiteit een belangrijke rol; het is de lens waardoor XILLAN zijn omgeving ervaart. Als audiovisuele kunstenaar is het de intentie van XILLAN de tijden te spiegelen in zijn werk, om zo bij te dragen aan de zelfreflectie die essentieel is voor elke progressieve multiculturele samenleving. Als leadzanger van verschillende eigen projecten en als backing/sessie vocalist heeft XILLAN in, o.a.Melkweg, Ahoy, Ziggo Dome, Lowlands, North Sea Jazz, Eurosonic Noorderslag, Paaspop enConcert at Sea gestaan. Ook stond XILLAN in samenwerking met Jeangu Macrooy op het Eurovisie Songfestival waar de artiesten in 2021 Nederland officieel vertegenwoordigden.

Instagram 

Bastian

Na het uitbrengen van zijn debuutalbum ‘Two Truths’ komt Bastian Benjamin met een nieuwe liveshow waarin hij zijn atmosferische sound injecteert met een flinke dosis energie. Met zware basses, melancholische melodieën en een modulaire synthesizer brengt de Deventerse producer een verhalende performance die je meeneemt van een donkere mystieke vallei naar een hete berlijnse club.

Instagram