Title image

LAVALU x Fusus

Tijd & plaats

Datum: vrijdag 19 mei 2023
Tijd: 14:30 - 15:15
Locatie: Stationsplein

Info

Gratis toegang!

LAVALU x fusus 

Speciaal voor Maaiveld festival vinden componist en artiest LAVALU en multi-instrumentalisten fusus elkaar op het snijvlak van pop, elektronische muziek klassiek piano & slagwerk. Deze spannende combinatie van artiesten die enerzijds overlap vinden in het (neo) klassieke en tegelijkertijd pop en elektronische muziek samenbrengen, uit zich in een uitdagend liveconcert van niveau en is zowel ingetogen als dansbaar.  

Over LAVALU  

LAVALU is componist, songwriter, pianist en zangeres en schenkt leven aan de noten en woorden die ze schrijft, waarin ze klassiek en popmuziek laat samensmelten. LAVALU’s muziek is gevuld met gelaagde composities, diepe betekenisvolle teksten en popsongs die zijn geladen met een zinderende atmosfeer. Dit allemaal terwijl ze, binnen haar solo werk, flirt met scheurende klassieke cello’s, moderne loop stations en effect-pedalen.  

LAVALU is autodidact in componeren en arrangeren en schreef eerder o.a. voor het Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest en PHION Orkest. In 2019 ontving LAVALU als eerste vrouwelijke componist een nominatie voor een Musical Award voor ‘Beste Muziek’ voor het theaterspektakel ‘Het Pauperparadijs’ waar ze alle muziek voor heeft gecomponeerd. In 2017 debuteerde LAVALU haar eerste album ‘Solitary High’ in de trilogie ‘Rise’. Na ‘Solitary High’ en ‘Midair’ in 2019, keerde LAVALU in 2022 terug met het laatste album van de trilogie: ‘Earthbound’. Met dit eigen werk tourt ze regelmatig langs pop en klassieke zalen waaronder Het Concertgebouw. 

 
Over fusus 

Multi-instrumentalisten en producers Ruben Maathuis en Koen Vosmeijer versmelten hun roots in klassiek slagwerk met elektronische muziek. Met een imposante verzameling ontlede drumsets, melodisch slagwerk, synthesizers, effecten en samples bouwen ze een brug tussen artificiële en natuurlijke sounds. fusus creëert een filmisch en gelaagd geheel waarmee ze de grenzen van jazz, klassiek, ambient, house en techno vervagen. 

fusus bracht met ‘In Manu’ (2016) en ‘In Textus’ (2019) twee goed ontvangen EP’s uit. In 2019 won fusus de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. In 2015 en 2016 was fusus onderdeel van de succesvolle Kontra Album livetour, in samenwerking met De Sluwe Vos. Afgelopen jaar brachten ze onder de naam ‘IN U NI’ hun nieuwste EP, short-film en boekwerk uit. Daaraan verbonden tourden ze met hun multi-sensorische liveshow IN U NI langs podia als STRP festival en poptempel Paradiso.  Eerder maakte het trio al indruk op Eurosonic Noorderslag, Valkhof Festival, het Grachtenfestival en de Popronde.