Title image

Roxeanne Hazes x NJO Poporkest

Tijd & plaats

Datum: vrijdag 19 mei 2023
Tijd: 20:30 - 21:30
Locatie: Stationsplein

Info

Gratis toegang!

Muziektolk aanwezig!

Roxeanne Hazes

Na een periode in de luwte staat Roxeanne Hazes weer op de planken. Afgelopen zomer was Roxeanne wekelijks te zien in het programma Beste Zangers. Tijdens haar liveshows komen de klassiekers, Beste Zangers-liedjes en gloednieuw muziek aan bod.

Ruim vijf jaar geleden verscheen haar debuutalbum In Mijn Bloed. Hiervoor vond Roxeanne Hazes zich opnieuw uit, na jarenlang haar vaders muziek te hebben gespeeld. Haar kwetsbaarheid en eerlijkheid werden beloond met lovende reacties, een hit en een Edison. ‘Onze monden vielen open’, luidde het juryrapport destijds. ‘Hazes vindt zichzelf opnieuw uit als kwetsbare popdiva die put uit rock, pop, levenslied, R&B en dance.’

In de tussentijd werd ze moeder, presenteerde een tv-programma, bracht enkele losse nummers uit, speelde ze met haar band door het hele land en is er hard gewerkt aan nieuwe muziek. Net als tijdens het debuutalbum is dit een behoorlijk therapeutisch proces. “Ik verwerk mijn verleden, mijn angsten en inzichten in mijn liedjes. Eerlijker en opener dan ik ooit heb gedaan. Voor mezelf, maar ik hoop vooral dat anderen er kracht, herkenning en ook plezier uit halen.” De afgelopen maanden verschenen de eerste nummers van dit aanstaande album.

NJO Poporkest

Het NJO Poporkest is een nieuw initiatief van het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en is opgericht om de werelden van klassieke muziek en pop (maar ook rock en andere muziekstijlen) dichter bij elkaar te brengen. Het orkest wordt samengesteld uit studenten van alle Nederlandse conservatoria, die tijdens projecten samenwerken met bekende artiesten en inspirerende coaches.

Tijdens dit project worden de ongeveer 30 jonge musici begeleid door bassist/componist/arrangeur Johan Plomp. Hij studeerde aan het Hilversums Conservatorium en maakte vele opnamen met artiesten als Wim Overgaauw, Buddies In Soul (Cees Slinger), Loet van der Lee en Fleurine. Zijn arrangementen worden gespeeld door o.m. het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Amsterdam Sinfonietta en het Metropole Orkest, orkesten die hij ook dirigeerde. Samen met Miguel Martinez is hij oprichter van What’s The Tonic – the Quartet. Daarnaast is hij dirigent van het Rotterdam Jazz Orchestra en de Johan Plomp Small Big Band.

Het Nationaal Jeugdorkest (NJO), opgericht in 1957, biedt een podium aan jong toptalent tussen de 18 en 26 jaar. Daarmee is het een springplank voor conservatoriumstudenten naar een professionele carrière. Het hele jaar door geeft het Nationaal Jeugdorkest concerten, als orkest, maar ook in de vorm van kleinere ensembles samengesteld uit NJO-leden. De hoogtepunten van het jaar zijn de Muziekzomer Gelderland, een zomers festival op de mooiste plekken van Gelderland in de eerste helft van augustus, en de NJO Wintertournee, waarin het voltallige symfonieorkest van het NJO in januari diverse concertzalen in Nederland aandoet.

20220814 NJO foto Veerle Bastiaanssen