Title image

LAKSHMI x Ereprijs

Tijd & plaats

Datum: donderdag 18 mei 2023
Tijd: 17:00 - 17:50
Locatie: Stationsplein

Info

Gratis toegang!

LAKSHMI x Orkest De Ereprijs

Orkest De Ereprijs presenteert samen met LAKSHMI een avontuurlijk programma dat zich beweegt via funk en jazz-fusion tot rock en pop-noir.

Over Orkest De Ereprijs

Ruim 40 jaar is Orkest De Ereprijs hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland. Als ‘instrument voor levende componisten’ geeft Orkest De Ereprijs opdrachten aan componisten voor composities die het orkest zelf uitvoert. Daarnaast neemt het collectief het initiatief voor vernieuwende, interdisciplinaire projecten die het realiseert in samenwerking met partners. Met deze aanpak heeft De Ereprijs een eigen plaats verworven in de wereld van de nieuw gecomponeerde muziek.

De belangrijkste pijlers van ons collectief zijn vernieuwing, educatie, talentontwikkeling en interdisciplinariteit. De opdrachten die wij geven aan componisten en onze concerten zijn multidisciplinair, met een gevarieerde inzet van zangers, instrumentalisten, elektronische kunstenaars, dansers, theatermakers en filmers. Inmiddels heeft De Ereprijs ruim 400 opdracht composities uitgeschreven en uitgevoerd.

Orkest De Ereprijs weet het publiek te verrassen met een eigen klankkleur. Het orkest heeft een vaste bezetting van 14 musici met twee fluiten, klarinet/basklarinet, twee saxofoons, trompet, twee trombones, hoorn, tuba, elektrische gitaar, basgitaar, piano en slagwerk (klassiek, modern, drums). Hiermee kan het orkest voldoen aan de vaak specifieke wensen van hedendaagse componisten. 

Over LAKSHMI

LAKSHMI’s muziek is een verrassende combinatie van fluisterzachte luisterliedjes en gruizige elektronica, aangevuld met krassende gitaren en kwetsbare strijkers. Zelf noemt de artiest, songwriter en theatermaker het Pop Noir. Als maker staat LAKSHMI bekend als iemand die haar eigen wereld op een ijzersterke manier visueel weet te vertalen.

Ondanks haar jonge carrière – LAKSHMI debuteerde in 2017 met haar zelf getitelde debuutalbum en in 2018 verscheen haar tweede album SIREN – heeft ze al twee theatertours op haar naam staan.

In 2021 brak ze voor het grote publiek door met haar deelname aan het tv-programma ‘Wie is de Mol?’ en bracht ze haar single ‘EMPTY’ uit. Voor de videoclip kreeg ze medewerking kreeg van topontwerpers zoals Ronald van der Kemp. De song kreeg bovendien een sync in de CBS serie ‘Charmed’. Daarnaast richtte LASKHMI haar eigen fanplatform ‘Only for The Wicked’ op en bracht ze het nummer ‘Grow with you’ uit, dat ze samen schreef met Kensington-zanger Eloi Youssef.

LAKSHMI werkt momenteel aan haar derde album, met zoals ze het zelf noemt Pop Noir, dat zal worden geproduceerd door Dries Bijlsma (Typhoon/Bløf) en LudoWic (Wende/Sevdaliza).   

 

Muziek o.a. van LAKSHMI, Prince, Kate Bush, Wettle & Massive Attack.

Zang: LAKSHMI

Muziek: Orkest De Ereprijs o.l.v. Arne Visser

Arrangementen: Jeroen van Dijk

Orkest De Ereprijs Stadhuis Apeldoorn