Title image

KUZKO

Tijd & plaats

Datum: donderdag 18 mei 2023
Tijd: 15:00 - 15:45
Locatie: Stationsplein

Info

Gratis toegang!

KUZKO

Het Rotterdamse synthpop duo KUZKO, bestaande uit Sam en Dani, staat bekend om hun eigenzinnige en vrolijke indie songs over high school drama, bandaffaires en vurige crushes.

In 2021 brachten ze hun debuut-EP ‘Teardrops On The Dancefloor uit’ en op 23 september verschijnt de tweede EP ‘Milkshakes & Heartbreaks’. De eerste single van de EP, ‘Penelope’, werd opgepikt door 3FM en de zender maakte de band meteen 3FM Talent, net als clipzender MTV die KUZKO tot MTV Push act bombardeerde.

De onlangs uitgebrachte singles ‘Home’ en ‘Milkshakes & Heartbreaks’ laten de typerende KUZKO sound horen met aanstekelijke hooks, melodieuze zanglijnen en – in het geval van ‘Home’ – een finale die zich perfect leent voor een dampende liveshow. Want één ding is zeker; een optreden van KUZKO is een gegarandeerd feestje. Dat bewezen ze al bij de Popronde in 2021, Eurosonic Noorderslag in 2022 en de talloze festivals die ze inmiddels op hun kop hebben gezet.

Tijdens hun live shows slepen Dani en Sam het publiek mee in hun kleurrijke KUZKO-wereld waar onder andere fans van Sofi Tukker en Confidence Man zich uitstekend thuis voelen. Ze leveren met hun vierkoppige band een energieke en dansbare set, inclusief: outfits in thema, foute danspasjes en aaibare alpaca knuffels.

En KUZKO is nog lang niet klaar! Het tomeloze duo werkt achter de schermen al aan het materiaal voor hun eerste full-length album dat in het najaar van 2023 zal uitkomen en waar begin 2023 het eerste voorproefje van te horen zal zijn.

KUZKO (2022)