Title image

Panama Pictures

Tijd & plaats

Datum: donderdag 18 mei 2023
Tijd: 16:15 - 16:45 & 18:45 - 19:15
Locatie: Saxion gras

Info

Gratis toegang!

Panama Pictures

Into thin air

Gestrand op een scheve trap zweven drie performers in de ruimte. Ze zijn aangewezen op zichzelf en op elkaar. Het ene moment glijden ze bijna van de trap, dan weer hervinden ze hun evenwicht, tasten ze de grenzen af van deze verloren ruimte zonder houvast.

Tot de zwaartekracht kantelt en hun lichamen omhoog worden getrokken. Hier, op dit uit het lood geslagen eiland hoog boven ons hoofd, gelden andere wetten en ontstaat een spannend spel waarin acrobatiek en dans versmelten.

In het werk van dans/circusgezelschap Panama Pictures gaat de beweging een uitdagende dialoog aan met architectonische decors. De door vaste vormgever Sammy Van den Heuvel gecreëerde objecten en ruimtes bepalen niet alleen de sfeer maar vormen ook een uitdaging, belemmering en beweegreden voor de performers. De dansers en acrobaten van Panama Pictures zoeken de grenzen op van wat mogelijk is en maken hun fysieke sensatie tastbaar voor het publiek. 

Credits
choreografie: Pia Meuthen

dans/acrobatiek: Francesco Barba, Tarek Rammo, Jefta Tanate 

compositie: Davide Bellotta, Strijbos & Van Rijswijk

scenografie: Sammy van den Heuvel

kostuumontwerp: Sanne Reichert

lichtontwerp: Bart Verzellenberg

assistentie & training: Miquel de Jong

Panama Pictures

Met Panama Pictures ontwikkelt prijswinnend choreografe Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek met een natuurlijke souplesse in elkaar overvloeien.

Pia Meuthen vertaalt literaire en filosofische inspiratiebronnen naar poëtische beelden en weet haar toeschouwers te raken met de grote fysieke impact en de menselijke uitstraling van het geheel. Ze toont werelden die herkenbaar zijn voor de toeschouwer maar ook altijd ruimte geven voor eigen interpretatie.

Panama Pictures is met haar grensoverschrijdende taal de pionier in Nederland en een graag geziene gast in het buitenland. 

Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Performers

Tarek Rammo (NL, 88) ging naar de Codarts Circus Arts opleiding in Rotterdam. Hij specialiseerde zich in aerial straps en vloeracrobatiek en werkte met o.a. The 7 Fingers en Cirque du Soleil. Tarek is sinds 2017 een van de toonaangevende performers van Panama Pictures en was in bijna alle producties te zien. Daarnaast werkt hij als (gast)docent en coach, voor Panama Pictures en tal van circus- en dansacademies in binnen- en buitenland. 

Francesco Barba (I, ’84) studeerde Moderne Theaterdans aan de Academie voor Theater en Dans Amsterdam en danste daarna bij en met o.a. Gabriella Maiorino, Liat Waysbort en Giulio D’Anna. Francesco is sinds 2014 een gezichtsbepalende performer van Panama Pictures en was in vrijwel alle voorstellingen te zien. Daarnaast werkt hij als (gast)docent, zowel voor Panama Pictures als voor verschillende dansacademies. 

Jefta Tanate (NL, ’92) volgde zijn opleiding aan ArtEZ Dans Academie Arnhem en werkte daarna met en bij o.a. Jasper van Luijk, Arch8 en Scapino Ballet Rotterdam. Bij Panama Pictures danste hij in o.a. Requiem for Lost Things en The Future is not what it used to be.

Meer over Panama Pictures

Panama Pictures Into Thin Air 2 lores
Panama Pictures Into Thin Air 3 lores
Panama Pictures Into Thin Air 4 lores
previous arrow
next arrow